Tarieven

Wat je netto betaalt voor peuteropvang is afhankelijk van je belastbaar gezinsinkomen, de soort opvang en het aantal uren dat je kind komt. Bij de Belastingdienst kun je een tegemoetkoming in de kosten voor kinderopvang aanvragen: de kinderopvangtoeslag. Meer informatie over de voorwaarden en aanvraag is te vinden op de website van de Belastingdienst.

Wil je graag weten hoeveel de opvang je netto per maand kost? Je kunt voor een berekening gebruik maken van de rekenhulp op de website van de Belastingdienst.

Kinderopvangorganisaties geven gegevens door aan Toeslagen

Toeslagen wil er samen met ouders voor zorgen dat het voorschot voor hun kinderopvangtoeslag klopt. Het is daarom belangrijk dat ouders wijzigingen in hun situatie meteen doorgeven via Mijn toeslagen. Dit kan ook snel en gemakkelijk via de kinderopvangtoeslag-app.

Steeds meer kinderopvangorganisaties (hieronder vallen ook gastouderbureaus) delen gegevens met Toeslagen. Per 1 januari 2021 wordt het verplicht om maandelijks gegevens aan te leveren. Ter voorbereiding daarop moeten kinderopvangorganisaties hun administratie aanpassen. Daarom vragen opvangorganisaties misschien extra gegevens aan ouders. Toeslagen gebruikt die gegevens voor een extra check. Zo zorgt Toeslagen er samen met de kinderopvangorganisaties voor dat de
kans op terugbetaling van te veel ontvangen kinderopvangtoeslag wordt verkleind.

LEES HIER MEER